Lansarea Eclipse Keyple v.1.0 (JAVA)

Keyple este un software open source care permite dezvoltatorilor să proiecteze aplicații care interacționează cu carduri inteligente și facilitează tranzacții sigure Calypso. Keyple a fost inițiat de CNA și este găzduit acum de Fundația Eclipse, care garantează deschiderea totală a codului fără nicio formă de proprietate intelectuală. 

Biblioteca Keyple oferă:

  • Un modul Keyple Core care permite pilotarea uniformă a tuturor tipurilor de soluții de citire a cardurilor inteligente
  • Un modul Keyple Calypso care oferă o interfață programabila de aplicație de nivel înalt (API) care permite gestionarea tranzacțiilor sigure Calypso, indiferent de cardul sau SAMul utilizate, cu toate generațiile combinate.

Integrarea Keyple într-un cititor specific necesită crearea unui plugin pentru a permite comunicarea cu hardware-ul specific al furnizorului.

  • Sunt deja disponibile soluții de citire standard pentru PC / SC (Windows, Linux, MacOS), Android OMAPI și Android NFC. Pluginul iOS NFC va apărea în curând
  • CNA oferă, de asemenea, pluginuri pentru anumite soluții nestandardizate, specifice producătorului (HSM Calypso, terminale Coppernic, terminale Famoco etc.)

Keyple este disponibil în două limbi, Java și C ++, astfel încât să poată fi integrat în toate tipurile de terminale de ticketing.

Keyple Java v1.0 a fost publicat în decembrie 2020. Acesta marchează o etapă importantă deoarece conține componenta Keyple Core Distributed care permite Keyple să fie implementat pe terminale cu o arhitectură distribuită, coordonând cititoare de carduri inteligente la distanță, independent de protocoalele de comunicații de rețea.

Această soluție poate permite unui terminal de ticketing fără un SAM să-și trimită cererile SAM către un server central. De asemenea, se poate conecta la un server de ticketing pentru a controla comenzile cardului pentru un terminal light la distanță.

Lansarea v1.0 înseamnă că API-ul a fost acum blocat. Acest API va fi API-ul de referință pentru certificarea terminalelor, care este în curs de dezvoltare.

În altă ordine de idei, portarea Keyple C ++ a fost amânată, iar versiunea 0.9.0 a Keyple C ++ va fi lansată mai târziu în luna ianuarie.

Documentație suplimentară referitoare la proiectul Eclipse Keyple este disponibilă la adresa www.keyple.org, iar sursele celor mai recente versiuni Java pot fi găsite pe site-ul web GitHub. Pentru mai multe informații despre Keyple C ++, vizitați here.